Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Kehonkoostumuksen lihasprosentti

Kehonkoostumuksen lihasprosentti

  • tehnyt
Lihasmassa painaa enemmän kuin rasva.

Kehonkoostumusmittauksella pyritään selvittämään, paljonko kehossa on rasvaa ja toisaalta, mikä on lihasprosentti. Tästä pääsemmekin mielenkiintoiseen dilemmaan siitä, onko lihaksikas lihava vai ei. Lihas painaa huomattavasti enemmän kuin rasva ja siitä syystä painoindeksi voi ilmoittaa ihmisen olevan ”lihava”. Siitä ei ole kuitenkaan kysymys. Kehonkoostumusmittaus antaakin lähinnä suuntaa siitä, miten painonpudotus tai elämäntapamuutos edistyy. Se myös kertoo sen, miten kiinteytyminen etenee ja miten lihasmassa siinä ohessa kasvaa.

Lihasprosentti ja lihastasapaino

Tärkeämpää kuin pelkkä lihasprosentti on kuitenkin oivaltaa, että lihastasapaino kertoo sen, miten lihasmassa kehossa jakaantuu. Mitä enemmän lihasmassaa on, sitä terveempi keho on. Näin asian voi lyhyesti ilmaista. Rasvatasapaino kertoo sen, miten rasva kehossa jakaantuu. Siksi treenatessa onkin parempi seurata kokonaisuutta kuin pelkästään vaa’an ilmoittamia lukemia. Se ei kerro kuitenkaan koko totuutta.

Kehonkoostumusmittaus Oulu antaa oivallisen mahdollisuuden tutustua tarkemmin siihen, miten keho sinulla koostuu. Ota meihin yhteyttä, niin sovimme tarkemmin mittauksesta. Varsinkin henkilöiden, jotka treenaavat paljon, on myös kiinnitettävä huomiota ravintoon. Kun perusaineenvaihdunta on suurempi, niin silloin myös energiaa kuluu levossa paljon enemmän. Tämä johtuu siitä, että lihasmassa on suurempi. Kun keho voi kokonaisuudessaan hyvin,

Lihasprosentti

Ihmisellä on yli 600 lihasta. Miehillä lihasten osuus kehon painoon suhteutettuna on keskimäärin 40 prosenttia ja naisilla vastaava luku on 35 prosenttia. Jos kehossa on liikaa rasvaa, se vaikuttaa yleensä terveyteen negatiivisesti. Liikunnalla on positiivinen vaikutus kehoon. Se ehkäisee rasvakudosta kerääntymästä ja toisaalta myös rasvakudos vähenee, kun energiankulutus lisääntyy. Kehon koostumus on hyvä silloin, kun lihaskudos lisääntyy ja rasvakudos vähenee.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen