Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Mikä on normaali lihasmassa naisilla

Mikä on normaali lihasmassa naisilla

  • tehnyt
Normaali lihasmassa riippuu siitä, minkä kokoinen on.

Tärkeämpää oikeastaan on tietää, mikä on lihastasapaino kuin mikä on normaali lihasmassa naisilla. Jotta lihakset ylipäätään kehittyvät, on huolehdittava siitä, että energian saanti on turvattu. Liian usein lihaksistoa yritetään kasvattaa niin, että vältetään hiilihydraattien syömistä. Jos lihaksia aikoo kasvattaa, on tehtävä itselleen energiaylijäämä ja se onnistuu sillä, että tarvitaan 500-1000 kaloria enemmän. On myös ratkaistava se, että tavoitellaanko kiinteyttä vai maksimaalista lihasten kasvua. Jos tavoite on kiinteytyminen, niin energiaylijäämä on pidettävä pienempänä.

Normaali lihasmassa naisilla saadaan mittauksella

Mittaukseen vaikuttavat henkilön ikä, pituus ja tietenkin sukupuoli, koska naisten tuloksia on verrattava naisten keskiarvoihin. Kehosta selvitetään kokonaispaino, lihasten paino sekä rasvan paino. Ja näiden kolmen asian suhteella voidaan arvioida, onko tulos normaali, sen alle tai yli suhteessa samanpituisiin ja samaa sukupuolta oleviin naisiin verrattuna. Tärkeää on siis huomioida, millaista on lihastasapaino. Se kuvaa sen, onko eroja vasemman ja oikean puolen välillä ja ovatko jalat vahvemmat kuin suhteessa kädet.

Toinen tärkeä asia on kehon rasvatasapaino. Siitä saa selville sen, miten rasva on jakautunut kehon eri osiin. Siinä voi olla samalla tavalla puolieroja kuten lihastasapainossa. Kehonkoostumuksen lihasprosentti on tietenkin suuntaa antava ja tärkeä huomio on myös äsken mainittu rasvatasapaino. Jos treenaa paljon ja haluaa selvittää oman tilanteensa, niin silloin merkittävää onkin tietää lihastasapainon ja rasvatasapainon suhde kehossa.

Lihasmassan keskiarvo ja proteiinin tarve

Lihasmassan keskiarvo aikuisilla naisilla on noin 35 prosenttia eli käytännössä, jos painaa 60 kg niin lihasmassaa on tämän kaavan mukaisesti 21 kiloa. Se on jonkinlainen näppituntuma, mutta sekin vaihtelee. Treenatessa on hoidettava myös ravintotasapaino eli proteiinia ei tarvitse syödä aivan älyttömiä määriä. Suositus on 1.1-1.3 g painokiloa kohti päivässä. Jos verrataan huippu-urheilijan tarpeeseen, joka on 2-2.5 g kiloa kohden, niin mihinkään huippu-urheilijan lukemiin ei tarvitse päästä. Monipuolinen ruokavalio kattaa tarpeen.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen