Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Normaali viskeraalirasva eli sisäelinrasva

Normaali viskeraalirasva eli sisäelinrasva

  • tehnyt
Normaali viskeraalirasva kerääntyy sisäelinten ympärille.

Normaali viskeraalirasva eli sisäelinrasva kiinnostaa monia etenkin terveyden kannalta. Se on kehon sisäelinten ympärille kertyvää rasvaa. Se tarkoittaa vatsaontelon rasvamassaa, joka on sisäelinten ympärillä sekä niiden sisällä. Nimenomaan viskeraalirasvasta kannattaa olla kiinnostunut ja sitä on hyvä seurata, sillä tämä rasva on luonteeltaan terveydelle vaarallista. Se on erilaista kuin muu kehoon kertyvä rasva ja tämän rasvan liiallinen kertyminen kehoon altistaa eri sairauksille.

Mitä on normaali viskeraalirasva?

Viskeraalinen rasva ei tunnu tai näy ulospäin. Helpoin keino rasvan seurantaan onkin kehonkoostumusmittaus. Kuinka paljon tätä rasvaa sitten on normaalisti? Normaalisti noin 10 prosenttia kehon rasvamassasta on sisäelin rasvaa. Kehonkoostumusmittauksissa sen arvo voidaan ilmaista neliösenttimetreinä. Viskeraalirasvan suositeltava arvo iästä ja sukupuolesta riippumatta on alle 100 cm2.

Pelkkä painolukema vaa’assa ei myöskään ole aina lähelläkään totuutta kehon rasvan suhteen. Lihas painaa huomattavasti enemmän kuin rasva. Tämän vuoksi painoindeksi voi jopa ilmoittaa ihmisen painavan liikaa, vaikka kyse olisi lihaksista eikä rasvasta. Kehonkoostumuksen lihasprosentti kannattaakin usein selvittää samalla kun selvittää kehon rasvamäärää ja varsinkin silloin, jos haluaa erittäin tarkan kuvauksen kehostaan.

Miten vähentää sisäelinrasvaa

Paras tapa vähentää haitallista viskeraalirasvaa on terveellinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta. Se kerääntyy samoin kuin kehon muutakin rasva silloin, kun keho saa liikaa energiaa kulutukseen nähden. Lisäksi tupakoinnilla ja alkoholilla on todettu olevan selkeä vaikutus tämän rasvan lisääntymiseen eli niiden käytön lopettaminen tai ainakin vähentäminen on hyvä päätös rasvan vähentämisen kannalta.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen