Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Rasvaprosentin mittaus pihdeillä

Rasvaprosentin mittaus pihdeillä

  • tehnyt
Rasvaprosentin mittaus pihdeillä kertoo totuuden

Rasvaprosentin mittaus pihdeillä kertoo paljon kehonkoostumuksesta. Kehonkoostumusta mitataan useilla eri tavoilla. Yksi käytetyimpiä tapoja mitata rasvaprosentti on pihdeillä mittaus. Kehonkoostumusmittaus bioimpedanssimittarilla on kuitenkin noussut pihtimittauksen rinnalle. Kumpaakin menetelmää käytetään yleisesti rasvaprosenttia mitatessa. Tämä artikkeli paneutuu syvemmin juuri pihtimittaukseen ja sen luotettavuuteen. Mittausta ei käytetä pelkästään ulkonäöllisistä syistä, vaan se kertoo terveydenhuollon ammattilaiselle arvokasta tietoa potilaasta.

Rasvaprosentin mittaus pihdeillä – miten ja miksi

Rasvaprosentin mittaus onnistuu pihdeillä. Pihdeillä mittaus suoritetaan siten, että vyötäröltä otetaan pihtien väliin rasvakudosta ja ihoa. Mittari kertoo tuloksen rasvaprosentin suuruudesta. Mittaustulos suhteutetaan kehon painoon nähden. Painon mittausta ei kannata suorittaa henkilölle, jolla on keskimääräistä suurempi lihasmassa, mutta rasvaprosentin mittaus sen sijaan soveltuu. Lihas painaa rasvaa enemmän, joten rasvaprosentin mittaus on parempi vaihtoehto.

Mittaamalla rasvaprosentti, voidaan määrittää tarkasti rasvan osuus kehosta. Sen avulla voidaan myös määrittää rasvattoman kehon osuus painosta. Myös näiden kahden suhdetta toisiinsa voidaan seurata mittauksen avulla. Mittaamalla voidaan myös laskea henkilön energiankulutuksen päivän aikana. Kehonkoostumusmittaus Oulu selvittää kokonaisvaltaisesti kehon hyvinvointia. Normaalipainoisella ihmisellä kehon rasvaprosentti on 25-33%.

Mikä tapa on luotettavin mitata rasvaprosenttia

Luotettavimmasta mittaustavasta on eriäviä mielipiteitä. UKK-instituutissa tehdyssä tutkimuksessa on selvitetty, että eri metodeilla tehdyissä mittauksissa voi olla yhdellä ihmisellä jopa 12% ero. Tutkimuksessa tutkittiin 27-vuotiasta miestä, joka oli pituudeltaan 178,2 cm ja painoi 72,1 kg. Mittaukset suoritettiin saman aamupäivän aikana. Ehkä paras tapa on pysyttäytyä yhdessä samassa tavassa, jotta tuloksiaan voi vertailla.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen