Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Rasvaprosenttimittari mittaa kehon rasvan luotettavasti

Rasvaprosenttimittari mittaa kehon rasvan luotettavasti

  • tehnyt
Rasvaprosenttimittari paljastaa, onko elintapoja syytä muuttaa.

Ihmisen kehonkoostumusta mittaava rasvaprosenttimittari on yksinkertainen, mutta varsin tehokas ja selkeä väline. Erityisiä mittareita, mekaniikkaa, pattereita, akkuja, monimutkaisia ohjeita tai teknistä säätöä ei tarvita. Rasvapoimumittarilla mitataan ihopimun avulla, mikä on ihonalaisen rasvan paksuus. Kokonaisrasvan osuudesta tämä on noin puolet. Sama mittaustoimenpide toistetaan eri puolilla kehoa, jotta lopputulos on mahdollisimman totuudenmukainen. Tarkat käyttöohjeet seuraavat rasvaprosenttimittarin mukana.

Näin rasvaprosenttimittari toimii

Mittaa rasvaprosentti siten, että olet ryhdikkäässä seisoma-asennossa. Ota ihopimu tukevasti käteesi peukalon ja etusormen väliin ja aseta rasvaprosenttimittarin pihdit napakasti molempien sormien viereen. Kun mittaat, pidä koko ajan ihopoimusta kiinni, äläkä venytä ihoa. Lue mittarin lukema noin kahden sekunnin kuluttua. Toista tämän jälkeen sama toimenpide muissa kehon osissa.

Rasvaprosentin mittaus on helppoa, kun on valinnut laadukkaan mittarin. Sen ei tarvitse olla markkinoiden kallein, mutta erityistä huomiota kannattaa kiinnittää siihen, että mittari on kyllin vakaa ja tukeva. Jos mittarin leuat eivät purista riittävän napakasti, mittaustulokseksi tulee todellisuutta suurempi rasvaprosentti. Liian kireä puristusote taas antaa liian alhaisen rasvaprosentin.

Yllättikö lukema? Älä lannistu

Jos rasvaprosenttimittarin tulos pääsi yllättämään, ei kannata heittää hanskoja tiskiin, vaan päin vastoin. Liikunnan ja ruokavalion avulla hälyttäväkin lukema kääntyy laskusuuntaan. Se vaatii työtä, itsekuria ja päättäväisyyttä. Tässäkin rasvaprosenttimittari on hyvänä tukena. Kun muutoksen näkee konkreettisesti, se motivoi jatkamaan uudella linjalla.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen